CEI CARE FAC DIFERENȚA – VELCONT

**Și multe alte operații matematice**

PARTEA ÎNTÂI

Tu la ce te gândești când auzi contabilitate?

Noi ne gândim jumătate-la calcule, jumătate-la taxe. 

După cum bine presupui,  nu sunt informații suficiente, așa că am găsit soluția:

Că să înțelegem  mai bine « culisele»  industriei de contabilitate, am ajuns la concluzia că nimeni n-ar putea explica mai bine decât clienții noștri reali care – apropo-  se-ntamplă să fie și contabili cu experiență vastă în domeniu, trecuți prin toate etapele industriei.

I-am numit simplu: cei care fac diferența, adică cei care au ales să se diferențieze de celelalte firme de contabilitate. Au înțeles că e nevoie de un avantaj și l-au găsit în soluția digitală pe care o punem la dispoziție. 

Și pentru că am obținut informații prețioase, le vei afla și tu în continuare.

Prima dată, am stat de vorba cu dl Nicolae Suciu, ownerul societății VELCONT,  care ne-a devenit client încă de anul trecut. Evident, se subînțelege dorința de evoluție a dlui Suciu, așa că digitalizarea a fost soluția perfectă pentru VELCONT.

1.Cum ati descrie in doar 3 cuvinte compania Velcont?

“One more thing

2.Ce a stat la baza deciziei de a infiinta o societate de contabilitate?

Înființarea unei VELCONT a  început ca orice afacere mică care necesită multă muncă. Cu toate acestea, serviciile de contabilitate sunt una din cele mai profitabile întreprinderi mici pe care o persoană le poate începe chiar acum.

3.Care e/a fost  cea mai mare  provocare din aceasta industrie?

Cu cea mai mare provocare din industrie ne confruntăm chiar in această perioadă. În următorul val de revoluție digitală, industria contabilității se confruntă cu aceleași oportunități sau chiar mai mari decat celelalte afaceri din comerțul online care vor sa implementeze inteligența artificială și noile structuri de piață . Viitorul serviciilor noastre, economia și modul în care trăim, muncim și gândim sunt în joc. Putem construi împreună acest viitor îndrăzneț doar prin necesitatea unei infrastructuri de date comune a secolului 21, combinată cu un sentiment de comunitate. Antreprenoriatul clasic și întreprinderile nou-înființate și inovatoare sunt vitale pentru acest viitor.

4. Cat de mult s-a schimbat industria de contabilitate in ultimii ani?Cum?

Contabilitatea a evoluat cu succes de-a lungul anilor și se află încă într-o transformare digitală majoră.. Automatizarea sarcinilor manuale recurente, consumatoare de timp au îmbunătățit productivitatea și acuratețea, şi permite companiilor de contabilitate să devină mai puțin vulnerabile la riscuri.

5. Cat de mult credeti ca se va schimba in urmatorii ani? Cum?

Contabilitatea se schimbă incontestabil, în mare parte datorită tehnologiei inteligente, inclusiv învățarea automată, AI și blockchain. Ca și în cazul oricărei evoluții, fie că este darwiniană sau tehnologică, cei care nu sunt dispuși să se adapteze riscă să fie lăsați în urmă”.

Viitoarele locuri de muncă în contabilitate vor necesita profesioniști dedicați, gata să evolueze alături de industrie

6.Cum reuseste o firma de contabilitate sa se impuna si sa-si mentina pozitia de lider in piata?

In acest caz, pot sa vorbesc doar in numele VELCONT. Pentru noi cel mai eficient mod de a ne prezenta expertiza este prin intermediul site-ului web. Este un instrument care ne este la îndemână.

Avem un un plan de marketing care  include o strategie digitală. Statisticile arată că 85% dintre consumatori efectuează cercetări online înainte de a face orice achiziție, iar pentru serviciile de contabilitate, acest număr este mai mare de 60%. În lumea noastră digitală, prima impresie a unei firme este site-ul lor. Aceasta înseamnă că potențialii clienți își bazează în primul rând deciziile de a lucra cu o firmă de contabilitate sau nu, pe baza amprentei sale digitale. Este esențial pentru noi  să foloseasim instrumentele potrivite pentru a proiecta o imagine captivantă online.

7. Ce relatie aveti cu clientii dvs.? 

Încercam să jucăm întotdeauna un rol central în lumea clienților noștri. Dorim să fim primul punct de plecare pentru afaceri, consolidându-le valoarea ca sursă constantă de consiliere financiară pe tot parcursul anului, ajutându-le să se dezvolte și să rămână profitabile. Și aceasta va deveni doar mai valoroasă; în următorul deceniu, comunicarea și abilitățile automatizate vor deveni mai bine cotate, cu mai mare valoare, odată cu procesele de comunicare personală vor deveni mai puțin valoroase.

8.Cum vedeti digitalizarea industriei de contabilitate? Dar clientii dvs?

Contabilitatea digitală se referă la economii de timp, spațiu și bani. Clienţii nu mai aşteaptă săptămâni pentru date. Accesul la informații financiare mai precise în timp util oferă proprietarilor și factorilor de decizie un avantaj competitiv. De asemenea, nu mai există dezordine sau dulapuri de dosar pline. Accesul la software mai rapide care pot îndeplini funcții mai complexe, precum și la tehnologia interconectată a făcut contabilitatea mai ușoară, cât și mai eficientă. Într-adevăr, organizarea informațiilor financiare, analiza datelor și măsurarea activității economice nu a fost niciodată mai simplă.

9. Ce va diferentiaza la acest moment de celelalte firme de contabilitate?

Trăim în era digitalizării în care învățarea automată, automatizarea, inteligența artificială, software-ul, instrumentele online au preluat totul. Cu toții suntem înconjurați de tehnologie care ne-a făcut viața super ușoară. Nu numai tehnologia a făcut viața mai ușoară oamenilor obișnuiți, ci și firmelor de contabilitate și multe altele.

Diferenţa dintre VELCONT şi celelate firme de contabilitate este INOVAREA. Cred, cu toată convingerea că inovarea tehnologică este obligatorie pentru ca o companie să își pastreze avantajul competitiv și poziția pe piață. Privim VELCONT.LIVE  ca firmă  de contabilitate, automatizată unde numai vorbim de clienţi ci de utilizatori. O platoformă globală de comunicare ,facturare,gestionare portofoliu,verificare rapidă orice companie,generare rapoarte,procesare documente. Timpul este limitat, așa că nu-l pierdem in concepte depaşite. Nu acceptăm să fim prinşi de dogme care înseamnă a trăi cu rezultatele gândirii altora. Nu lăsam zgomotul opiniilor altora să-ne înece propria ambiție in dezvoltare. Și, cel mai important, avem curajul să-ne urmăm misiunea și intuiția. Știm ce vrem cu adevărat să devenim. Orice altceva este secundar.

10.Ce i-ati sfatui pe ceilalti contabili care isi doresc sa-si dezvolte business-ul?

Să viziteze pagina Supercontabilitate 😊!