CEI CARE FAC DIFERENȚA – CC Tax Advisory

-ȘI ALTE OPERAȚII MATEMATICE-
Partea a VI a

În urmă cu 10 ani,  doi tineri antreprenori au luat decizia de a face diferența în industria de contabilitate.

Că au reușit e evident (altfel nu s-ar afla aici), dar cum au reușit, cu ce gânduri au pornit pe acest drum: aflați chiar de la ei, prin răspunsurile pe care ni le-au oferit. 

  1. Cum ați descrie în doar 3 cuvinte compania CC Tax Advisory?

Responsabilitate, Proactivitate și Profesionalism.

  1. Ce a stat la baza deciziei de a înființa o societate de contabilitate?

Suntem 2 tineri antreprenori care am pus bazele CC Tax Advisory și care am pornit la drum acum 10 ani cu ambiția de a construi o companie ce oferă soluții relevante și eficiente clienților noștri. Misiunea noastră este să fim un sprijin constant pentru antreprenori și să oferim servicii de top.

  1. Care e/a fost  cea mai mare provocare din această industrie?

Viteza și amploarea schimbărilor legislative din sfera fiscală sunt cele mai mari provocări din activitatea noastră profesională, inclusiv lipsa coerenței în ceea ce privește interpretarea și aplicarea legislației.

Ele devin un factor de stres major pentru orice antreprenor, iar rolul nostru aici este în primul rând de a preîntâmpina clientul cu un scurt checklist contabil ca el să știe ce are de făcut și să aibă timp să se pregătească.

  1. Cât de mult s-a schimbat industria de contabilitate în ultimii ani? Cum?

 Ultimii ani au venit cu multe modificări din sfera tehnologiei. Contabilitatea nu face exceptie. Dacă nu cu mult timp în urmă contabilitatea se scria cu creionul pe hârtie, azi avem posibilitatea sa automatizăm sarcinile manuale recurente, consumatoare de timp, îmbunătățind productivitatea și acuratețea. Avem la îndemână aplicații care automatizează sarcinile repetitive și care reduc considerabil apariția erorilor umane, iar una dintre cele mai importante resurse ale noastre, timpul, crește considerabil. Ne rămâne mult mai mult timp să ne îndreptăm atenția către antreprenori și să-i sprijinim în luarea decizilor pentru ca afacerile lor să prospere și să rămână în siguranță.

  1. Cât de mult credeți că se va schimba în următorii ani? Cum?

 Cu certitudine, perioada următoare va fi marcată de un proces accelerat de digitalizare, atât în relația cu instituțiile statului, cât și în relația cu clienții. 

Pandemia cu care ne confruntăm a generat deja o mulțime de schimbări, angajații nu mai lucrează zi de zi la birou iar majoritatea companiilor se îndreaptă din ce în ce mai mult către un mod de lucru hibrid. Oamenii de afaceri sunt în criză de timp și au nevoie să ia decizii rapide, au nevoie de accces rapid la informație, direct de pe telefonul mobil. Apariția facturii electronice tot este o modificare ce aduce beneficii. Nu mai trebuie sa printezi factura, o trimiți la contabilitate direct prin aplicație.

  1. Cum reușește o firmă de contabilitate să se impună și să-și mențină poziția de lider în piața?

Răspuns: Pentru ca o societate de expertiză contabilă să se afirme și să își mențină relevanța în piața, este nevoie de competență, profesionalism și de servicii adaptate nevoilor individuale ale antreprenorilor. Mai mult ca oricând, flexibilitatea și deschiderea către nou, către inovațiile tehnologice, aduc un avantaj competitiv semnificativ. 

  1. Ce relație aveți cu clienții dvs.? 

În relația cu clienții, ne poziționăm ca un partener de încredere și contribuim la educația financiar-contabilă și fiscală a acestora. Un antreprenor informat este în primul rând o persoană cu mai puține griji. Ia decizii de business mai bune, își organizează corespunzător activitatea și documentele și înțelege impactul acțiunilor sale din cadrul companiei.

  1. Cum vedeți digitalizarea industriei de contabilitate? Dar clienții dvs?

 Digitalizarea este o soluție eficientă atât pentru noi cât și pentru clienți și o necesitate de întâmpinare a nevoilor. Cu atât mai mult cu cât aplicațiile sunt ușor de folosit, practic organizarea actelor nu mai este un task pe care îl ai de făcut la final de lună. Totodată să nu uităm să îi aducem în vizor și pe tinerii antreprenori din generația Z, numiți de multe ori “dependenți ai tehnologiei” pentru care utilizarea acesteia face parte din parte din viața lor cotidiană.

  1. Ce va diferențiază la acest moment de celelalte firme de contabilitate?

Expertiza echipei noastre este dobândită prin multă muncă și prin însușirea temeinică a cunoștințelor de specialitate ceea ce ne ajută să avem soluții rapide, inovatoare și adaptate nevoilor individuale ale clienților noștri. Suntem flexibili și disponibili în a asculta și a înțelege provocările cu care se confruntă antreprenorii. 

  1.  Ce i-ați sfătui pe ceilalți contabili care-și doresc să-și dezvolte businessul?

 Îi sfătuim să facă echipă cu clienții lor, să le înțeleagă nevoile și totodată să investească constant în pregătirea profesională pentru a le oferi soluții relevante și eficiente. Să opteze pentru soluții inovative care economisesc timp și care aduc un plus de valoare companiilor cu care relaționează.